header foto header foto header foto header foto

Artikelen

Jet de Bruin vertelt over de EHL

Nieuws afbeelding 15-4-2012

Op zondag 8 april 2012 zijn we met MA1 naar de Euro Hockey Leage (EHL) in Rotterdam geweest. Op deze dag werden de kwart finales gespeeld. De eerste wedstrijd begon om 11:30. Nadat we een goede plaats op de tribune hadden gevonden konden we goed naar het inspelen van beide teams kijken.

De eerste wedstrijd was tussen HC Hamburg (Duitsland) en Beeston (Engeland). Tijdens het inspelen viel ons op dat wij (als Meisjes A1) een paar zelfde oefeningen gebruikten om in te spelen voor een wedstrijd.

De wedstrijd tussen HC Hamburg – Beeston was niet heel erg spannend. Het werd namelijk al snel duidelijk dat HC Hamburg véél beter was. Het werd dan ook 7-1 voor HC Hamburg. Tijdens de wedstrijd viel op dat Beeston er aanvallend stond opgesteld, ondanks de achterstand, zo kon HC Hamburg snel doorbreken en afmaken op goal.

De tweede wedstrijd begon om 14:30 tussen Bloemendaal en Amsterdam. Nadat we bekende hockeyers zoals Verga en de Nooijer hebben zien inspelen gingen we weer terug op de tribune zitten. Deze wedstrijd ging erg gelijk op. Amsterdam kwam op een 0-1 voorsprong door een schitterende sleep push (strafcorner) van Taeke Taekema. Al snel werd het 0-2 na een schitterende rebound na een backhand van Billy Bakker. Hierna werd het 1-2 na een prachtige strafcorner van Bloemendaal. Vervolgens maakte Bloemendaal een fout op het middenveld waardoor Amsterdam kon doorbreken en Rohof de bal prachtig kon afmaken in de linker kruising (1-3). We hoopten nog allemaal op een verlenging alleen dit werd Bloemendaal helaas niet gegund. Wel kregen ze in de laatste minuut nog een strafcorner waar ze uit scoorden (2-3).

We hebben een erg leuke en gezellige dag gehad bij de EHL in Rotterdam. Ook hebben we nog wat geleerd. Je ziet namelijk op zo’n dag van de verschillende teams; diverse inspeel oefeningen en verschillende opstellingen. zelf hebben wij als MA1 elke woensdag avond strafcorner training. We hebben voor onze trainer Mark alle strafcorners gefilmd en wat zouden we toch graag die prachtige strafcorner van Bloemendaal leren!

Achteraf hebben we natuurlijk ook nog wat handtekeningen proberen te scoren. Al met al was het een heerlijke dag vol gezelligheid en hockey.